Coimbra

De bakermat van de geschiedenis met de oudste universiteitsstad van Portugal

Bron Foto: Dreamstime

Coimbra

Coimbra -Dreamstime

In Coimbra, provincie Beiras, werden 6 koningen van Portugal geboren en bevindt zich de oudste universiteit van het land, één van de oudste van het land.

Het oude centrum rond de praça do comércio is aangenaam om rond te wandelen, in de bovenstad ligt de universiteit boven op een heuvel omringd door 2 kathedralen. De universiteit is werelderfgoed. Een derde van de bevolking is student (meer dan 30 000). Dichter Rilke vergeleek deze stad met Athene en ook Hergé liet één van zijn personages figureren in deze stad nl in ‘De geheimzinnige ster! ‘. Voor een verblijf in Coimbra raadt ik de quinta doriodao aan (www.quintadoriodao.com/ned/out/coimbra-portugal). Indien je verblijft in Porto en deze stad wil bezoeken kan je Coimbra en zijn historische gebouwen bezichtigen met een Full-day private tour Coimbra. Erg praktisch want je wordt opgehaald vanuit jouw hotel in Porto en hoeft je een hele dag niets aan te trekken van tickets.

Voor meer info over Coimbra: ga naar de Toeristische website over Coimbra

Top Reistips in en rond Coimbra

Bezoek de Romeinse nederzetting Conímbriga

Van Keltische oorsprong werd in Conímbriga onder Keizer Augustus hier een Romeinse stad gebouwd met amfitheater, aquaduct, stoombaden.

Bezoek aan Aveiro en Viseu

Heerlijk vertoeven aan de Atlantische Kust van Portugal in twee authentieke steden.

Beleef de Serra da Estrela

De Serra da Estrela, beslaat een oppervlak van ruim 100.000 hectare en is daarmee het grootste natuurpark van Portugal.

Zichtbaar

Wachtwoord vergeten?

Close