Portugal

Hier vind je wat meer informatie over de rijke geschiedenis van het land, ook zijn unieke ligging aan de Atlantische Oceaan heeft veel invloed gehad op zijn economie en cultuur.

De ligging aan de Atlantische Oceaan in het uiterste Zuidwesten van Europa heeft Portugal een unieke wereldgeschiedenis gegeven dankzij de ontdekkingsreizen. Meer dan 1000 km kust aan het vaste land en de eilanden Madeira en de Azoren langsheen en in de Oceaan bepalen het klimaat: heel zonnig met regelmatig een flinke Oceaan bries. Hierdoor heeft Portugal een machtig landschap in een subtropische omgeving. Om deze authentieke belevenis te versterken is logeren in een authentiek verblijf zoals een Quinta in de Douro-vallei of in een erkende Pousada uniek!


Portugal, vaste land, is gelegen in het uiterste zuidwesten van het Iberisch Schiereiland, in het noorden en het oosten grenst het aan Spanje en in het westen en het zuiden wordt het begrensd door de Atlantische Oceaan. De archipel van Madeira ligt op 900 km ten zuidwesten van het vaste land en de archipel van de Azoren ligt op 1000 km ten westen van het vaste land en op 3700 km van de USA. Om je te verplaatsen in Portugal of te reizen naar Portugal is het interessant om enkele praktische tips te lezen of bekijk enkele belangrijke contactnummers en adressen bij het reizen naar Portugal.

Geschiedenis en Economie

Portugal heeft eerst verschillende bezetters gekend nl. de Romeinen, de Moren en de Spanjaarden. Nadien heeft Portugal zelf landen ontdekt en veroverd over de hele wereld nl. Brazilië, Indië, Angola, Kaapverdische eilanden, Mozambique; Vasco da Gama en Pedro Alvares Cabral zijn de meest bekende ontdekkingsreizigers. Na verschillende Koningen te hebben gehad, werd het Koninkrijk in 1910 vervangen door de Eerste Republiek, in 1926 kwam na een staatsgreep de Tweede Republiek tot stand on dictator Salazar. In 1974 op 25 april kwam na de geweldloze Anjerrevolutie de Derde Republiek tot stand en werd Portugal een democratisch land. In 1986 treedt Portugal toe tot de EU en vanaf 2002 komt de Euro in omloop, net zoals in de andere Eurozone landen. Bekijk de kaart van Portugal met zijn belangrijkste steden.


De periode van de ontdekkingsreizen heeft Portugal veel handel en een sterke economische ontwikkeling gegeven door de vele koloniën, dit bezorgde hen een vrije handelszone ten westen en ten zuiden. De koloniën zijn over de tijd onafhankelijk geworden en de handel is opgegaan in een alles omvattende wereldhandel, gedomineerd door de grote wereldmogendheden en ten nadele van Portugal. Daardoor raakte Portugal geïsoleerd op het Iberisch Schiereiland naast grote buur Spanje; en dus volgde een flinke economisch achteruitgang. In de verdrukkingen door de Spanjaarden en de Fransen (Napoleon) hebben de Portugezen meestal steun gezocht bij Engeland. De vele buitenlandse invloeden doorheen de jaren heeft gezorgd voor een rijkelijke Portugese Keuken. Bekijk enkele typische Portugese Gerechten die je kan proeven tijdens jouw reis naar Portugal.


Taal en Cultuur

De officiële taal is het Portugees en wordt door de 10 miljoen bewoners van Portugal gesproken. Verder wordt het Portugees door nog eens 200 miljoen mensen gesproken over 5 continenten. Naast het Portugees is het gebruik van de Engelse taal sterk ontwikkeld. Leer enkele Portugese woorden aan om jouw reis te vermakkelijken. Portugal is een sterk katholiek land met een passionele bevolking die erg creatief is met kunst en kleur, muziek (fado) en Zuid- Amerikaanse en Afrikaanse dans. Ze zijn erg dienstvriendelijk en de moderne elektronica is heel goed ontwikkeld.

Zichtbaar

Wachtwoord vergeten?

Close