Porto

De hoofdstad van de portwijn staat naast zijn bekende wijnhandel ook op de Unesco-werelderfgoedlijst met zijn historisch centrum.

Bron Foto: Dreamstime

Ribeira, oude stadsgedeelte van Porto

Ribeira, oude stadsgedeelte van Porto -Dreamstime

Porto, ook Oporto genoemd en de tweede stad van Portugal, ligt aan de monding van de Douro rivier (de gouden rivier 927 km lang).

De stad heeft een sterk historisch en schilderachtig centrum. Het is ook een belangrijk handelscentrum voor het Noorden van Portugal. Enerzijds zijn er granieten kerken in de weelderige barokstijl en anderzijds lijken de huizen in verschillende kleuren geplakt tegen de oevers van de Douro aan de kaden van de Ribeira (Cais da Ribeira) of het tegenoverliggende Vila Nova de Gaia, waar de portwijn rijpt in zovele unieke kelders van de porthuizen. Krijg een rondleiding in de Calém Port Wijnkelders en ontdek de stad met de sightseeing bus en een boottocht langs de Douro via de interessante tour van Get Your Guide. Het stadscentrum kan met een antieke tram worden verkend: authentiek zijn de gevels in Azulejo’s (druk beschilderde tegels), ook bijvoorbeeld in het station São Bento, pure nostalgie.

Voor meer info over Porto: ga naar deze reiswebsite over Porto

Top Reistips in en rond Porto

Porthuizen bezoeken

Een vijftiental wijnkelders zijn geopend voor het publiek bvb Taylor,Calem, Sandeman , Ramos Pinto, Ferreira, Cruz die wereldberoemd zijn voor hun kwalitatieve Port.

Boottochten langs de Douro

De Douro, de gouden rivier van Portugal in het uiterste zuiden van Europa.

Overnachten in de Poussada Do Barão de forrester

Ontdek Porto en de Douro vanuit de authentieke Pousadas in Portugal.

Zichtbaar

Wachtwoord vergeten?

Close