Sintra

Dit mysterieuze stadje nabij Lissabon is een must-see omwille van zijn authentieke karakter!

Bron Foto: Pixabay

Palacio da Pena, Sintra

Palacio da Pena, Sintra -Liesbeth Blommaert

Sintra ligt op 25 km te noordwesten van Lissabon. Slingerwegen doorheen de Serra de Sintra met beboste ravijnen en zoetwaterbronnen leiden je naar deze mysterieuze, historische stad.

Tropische flora en weelderige tuinen verbergen sprookjeskastelen en prachtige landhuizen. Veel koningen en aristocraten hadden er een favoriet zomerverblijf. De hoge conische schoorstenen van het middeleeuwse Palacio Nacional de Sintra domineren het landschap. Dit Palacio combineert verschillende stijlen: Moorse, manuelstijl, barok, gotiek, renaissance. Verblijf je in Lissabon, dan kan het interessant zijn om een dagtour naar Sintra en Cascais te beleven: Boek op voorhand de skip-the-line-tickets voor deze bestseller dagtour. Eén van de historische gebouwen is ook het Moorse kasteel uit de 8ste eeuw bovenop de berg. Er is ook een Franciscaner Abdij Santa Cruz dos Capuchos uit de 16 de eeuw. Sintra is een rijke en mysterieuze stad, erkend door Unesco als Werelderfgoed. Een unieke beleving is de Sintra Helicopter Tour: Adembenemende zichten van Sintra en Lissabon omgeving vanuit de lucht.

Voor meer info over Sintra: ga naar de stadswebsite van Sintra

Top Reistips in en rond Sintra

Ontdek de historische gebouwen in Sintra

De gebouwen zijn authentiek en hierdoor op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst, dus zeker een bezoek waard als je Lissabon en omgeving bezoekt.

Bezoek het Palacio de Queluz

Bezichtig het kleine Versailles in Portugal!

Zichtbaar

Wachtwoord vergeten?

Close