Lissabon

De hoofdstad van de Portugese ontdekkingsreizigers en van de Fado.

Bron Foto: Pixabay

Belém Toren, Lissabon

Belém Toren, Lissabon -Pixabay

De Portugese hoofdstad ligt aan de monding van de Taag (Tejo), op minder dan 20 km van de Atlantische Oceaan. Lissabon ligt op 7 heuvels, de belangrijkste wijken zijn Alfama, Baixa, Bairro Alto en Estrela. Verken Alfama en zijn kleine gezellige straatjes in kleine groepen met professionele gids: boek deze tour op voorhand en verken het historische hart van Lissabon.

In Alfama zijn er trendy winkels en bars te vinden, bij het bezoeken van deze wijk kan men het best boven beginnen en de weg naar beneden volgen, aangezien de steile straten en trappen. Het commerciële centrum van de stad bevindt zich in de wijk Baixa en Avenida. Dit geheel nieuw centrum werd heropgebouwd door de Marques de Pombal. Want de stad werd in 1755 getroffen door een verwoestende aardbeving en Marques de Pombal liet een modern stadsplan ontwikkelen met parallelle straten vanaf de waterkant. Éen van de mooiste wijken van de stad is Bairro Alto en Estrela. Hier vindt je leuke restaurantjes en uitgaansmogelijkheden. Net buiten de stad vindt men Belém, vanwaar de ontdekkingsreizigers vertrokken, daar zijn ook heel wat monumenten, musea, parken en tuinen te bezoeken. Boven de stad staat een torenhoog monument ‘Cristo Rei’, dat over de Taag uitziet. Verder naar het noorden langs de kust liggen de badplaatsen Estoril en Cascais en ook het mystieke Sintra.

Voor meer info over Lissabon: ga naar GetYourGuide en ontdek de geschiedenis van Lissabon met deze tour >>

Top Reistips in en rond Lissabon

Bezoek Belém

Aan de monding van de Taag ligt de ruime, groene wijk Belém waar de maritieme glorietijd van Portugal nog zichtbaar is in monumenten en musea.

Zichtbaar

Wachtwoord vergeten?

Close