Het avontuurlijke Portugal

Avontuur in Portugal

Avontuur in Portugal

De Portugezen kennen ook iets van avontuur. Het Portugese landschap speelt hierin een belangrijke rol. Door de diversiteit in het landschap doorheen de verscheidene regio’s vinden avonturiers allerlei uitdagingen. Van actieve wandelexcursies in Madeira tot parachutespringen in de Algarve.

In de Algarve kan je jouw hartje ophalen met vliegen, paragliden en parachutespringen. Voormalig wereldkampioen Gerry Breen en zijn team kunnen jou perfect begeleiden bij het deltavliegen in het Algarve Air Sports Centre. Echte durfals kunnen genieten van de vrije val tijdens een parachutesprong op het Aerodrome Municipal de Portimão in de Algarve.

Tevens vind je in de Algarve een honderdtal grotten uit het Juratijdperk. Voor speleologie ben je bij het Centro de Estudos Espeleológicos e Arqueológicos do Algarve aan het juiste adres. Echte experts kunnen het vulkanische wereldwonder ‘Algar do Carvão’ op het eiland Terceira in de Azoren afdalen. Het eiland Madeira en de Azoren zijn ook ideaal om aan bergbeklimming te doen. De ultieme berg bevindt zich op het eiland Pico, de Pico Alto, die met zijn 2341m hoogte de hoogste berg van Portugal is.

Avontuurlijke dierenliefhebbers kunnen op de Azoren walviskijken bij Whale Watch Azores bijvoorbeeld of gaan paardrijden in de Algarve bij bvb. Pinetrees Riding Centre.

Avontuurlijke Reistips

Zichtbaar

Wachtwoord vergeten?

Close